SAUVIGNON BLANC

Суво бело вино со бледа лимон-жолта со зеленикава рефлексија, свеж мирис на билки, надополнет со ароми на манго и на цитрон. Виното има лесно тело, но полно со жар.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

морска храна

пилешко

лесни предјадења

Достапно во

0,75L