PLAVEC

Суво црвено вино со бледа рубин боја со зачинска нота на бел пипер, каранфилче и црна рибизла. Ова динамично вино има среден интензитет, омекнати танини и е со вкус на црвено овошје со пријатна киселкава свежина дополнета со растителни ноти.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

морска храна

грилувана риба

телешко месо

Достапно во

0,75L