GRENACHE BLANC

Суво бело вино со лимон-жолта боја, преплетено со зеленикави нијанси. Вино со полно тело, со деликатни цветни ароми и мирис на праска и диња.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Combination with food

морска храна

бело месо

телешко во сос

супа од целер

шкампи

Достапно во

0,75L