CABERNET FRANC

Суво црвено вино со рубин-црвена и изразени ароми на црно овошје, со ноти на црвен и црн пипер, чад и црно чоколадо. Во вкусот доминираат вишната, црвената пиперка и ликер од цреши. Ова вино има совршено балансирани вкусови, зрели танини, средно тело и долга завршница.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

свинско филе

мисирка

зајачко месо

Достапно во

0,75L