Дали сте полнолетни?

На лицата помлади од 18 години
законот им забранува консумирање на алкохол

Viognier

сорта

Виоње

карактеристики

Вино со средно жолтеникава боја со изразена арома на манго, дуња, праска и круша, надополнета со цветни ноти на багрем и темјанушка. Се одликува со силен интензитет, со вкус на зрело овошје, при што доминира круша, придружен со долго чувство на слаткост.

БЕРБА
Температура на служење
  • 12°C
  • 14°C
Комбинација со храна

Пакување

наздрави со пријател
горе