Дали сте полнолетни?

На лицата помлади од 18 години
законот им забранува консумирање на алкохол

Bela Voda – Бело

сорта

Белан и шардоне

карактеристики

Спојот на медитеранските климатски услови и специфичните глинени почви во локалитетот Бела Вода е она што го прави ова тероар вино уникатно и софистицирано. Со долготрајна арома која започнува свежо и со текот на годините еволуира кон мед и тартуфи, ова вино има светложолта, прозрачна боја и елегантна структура. Како идеална купажа на белан и шардоне, виното има заокружен, полн вкус и нежна арома на бели цветови и диња, надополнетa со ароми на француски барик буриња, кои даваат ноти на путер, ванила и лешник.

БЕРБА
Температура на служење
  • 10°C
  • 12°C
Комбинација со храна

Пакување

наздрави со пријател
горе