Дали сте полнолетни?

На лицата помлади од 18 години
законот им забранува консумирање на алкохол

Barovo – Бело

сорта

Белан и шардоне

карактеристики

Уникатниот допир на топлите сончеви денови со долгите и студени ноќи во локалитетот Барово го создаваат ова префинето тероар вино. Големата температурна разлика и специфичните почвени услови овозможуваат долготрајно вино, чија арома започнува свежо и со текот на годините созрева во арома на мед и тартуфи. Како совршена купажа на белан и шардоне, ова златножолто вино има полн вкус и силен мирис на праска, круша, манго, бели цветови и багрем.

БЕРБА
Температура на служење
  • 10°C
  • 12°C
Комбинација со храна

Пакување

наздрави со пријател
горе